Reparation

 

REPARATION

 

Reparationer, omarbetning och rekonditionering av smycken

 

Jag utför även reparationsarbeten. Hör av dig till mig med bild på smycket och beskrivning av skadan, så gör jag en kostnadsfri uppskattning av reparationskostnaden. Kontaktinfo hittar du på Kontaktsidan.

 

Har du ett smycke du vill göra om hjälper jag gärna till med det också. Hör av dig med bild på smycket och en beskrivning på vilka ändringar du vill göra, så gör jag en analys av vad som är möjligt och en kostnadsfri uppskattning av arbetskostnaden.

 

Om dina favoritsmycken fått stå ut med mycket under åren kan du skicka in dem till mig för rekonditionering. Kanske ska du gifta dig, och vill putsa upp förlovningsringen så den matchar din vigselring? Hör då av dig till mig med bild på smycket, så mailar jag tillbaks med prisuppgift innan du skickar in smycket.

 

TRAMPAT SMYCKE

 

Ett smycke som råkat illa ut och blivit både, böjt, tillplattat och gått i fem delar. Delarna rätades ut, formades om och löddes ihop. Vingarna var ihåliga vilket gjorde arbetet mer komplicerat, men med lite tålamod kommer man långt. efter lödningen oxiderades vingarna och ytoxiden polerades bort för att återfå det ursprungliga utseendet som lyfter fram mönstret i vingarna.

 

REPARATION OCH FÖRSTÄRKNING AV RING

 

En välanvänd ring i behov av både reparation och förstärkning. Kunden lämnade även in en guldkedja som jag tog en bit av, smälte ner och använde som tilläggsmaterial. Före och efter.

 

TRICOLOR

 

En lödning hade spruckit på en av skenorna i denna trefärgade guldring. Jag hakade ihop ringskenorna igen och lödde ihop skenan, samt putsade upp ringen. Före och efter.

 

EN TRASIG SKED

 

En söt liten silversked hade gått sönder, och ägarinnan ville göra om skaftet till ett enkelt droppformat halsbandshänge. Jag filade till den avbrutna änden och lödde på en liten ögla för kedjan.

 

FÖRSTÄRKT RING

 

En vacker men från början skör ring som fått förstärkta klor för att tåla regelbundet användande. Före och efter.

Copyright © All Rights Reserved