Beställt


BESTÄLLTJag arbetar till stor del med beställningar direkt från dig som kund. Det kan vara allt från nyckelringar till vigselringar, baserat på idéer och önskemål, ett tema eller enstaka inspirationsord.


Nedan kan du se exempel på tidigare arbeten


ÅTERVINNING AV GAMLA GULDSMYCKEN


Gamla guldsmycken som inte längre används kan få nytt liv genom mer eller mindre omfattande omarbetning. I det här fallet har en förlovningsring, en vigselring och ytterligare en ring smälts ner och valsats ut till plåt och tråd för att tillverka dessa smycken. Diamanterna från vigselringen och den tredje ringen har använts till "frukterna" i Livets Träd-smycket med matchande örhängen. Det överblivna materialet användes sedan till ett nätt litet filigran-inspirerat halssmycke kring den största diamanten från ringarna, kvar i sin orginalinfattning.KAPSEL MED HÖLJE


En silverkapsel med ett hölje som kan lyftas upp eller plockas av. Höljet har framsida av ljust 18K guld och baksida av silver.LIVETS TRÄD


En barnmorska som länge letat efter ett halssmycke med Livets Träd hörde av sig till mig, och resultatet blev ett halssmycke utsågat ur 1mm silverplåt. Jag har sedan dess omarbetet skissen en aning till denna variant. Hänget mäter ca 3x2cm och är utsågat ur 1mm tjock silverplåt.ULTRALJUDSBILD


Smycke framskissat utifrån en ultraljudsbild med text stansad på baksidan.


MANSCHETTKNAPPAR


Maschettknappar med äpple, orm och en känsla av 1800-tal. Det var utgångsläget jag fick av beställaren, och resultatet blev dessa delvis oxiderade och smärglade knappar där framsidorna är uppbyggda i fem lager, sågade och formade för hand. Handgjorda mekanismer med gångjärn. Framsidorna mäter ca 20mm i diameter.


TRE DOPMEDALJONGER


Dessa tre medaljonger är systersmycken som getts i dopgåva till tre systrar. Guddottern som fick den nedersta medaljongen av sin gudmor fick sedan två systrar, som även de fick en fin gåva på sina respektive dopdagar. Medaljongerna är i silver med handsågade detaljer och en sten infattad i locket.


FÖRLOVNINGSRINGAR I SILVER


Förlovningsringar måste inte vara av guld, och de behöver inte heller se likadana ut. De behöver inte ens vara runda! Han ville ha en enkel slät ring med kupad insida och lätt kupad utsida för bästa möjliga komfort, och hon en fyrkantig ring av 3mm tjock silvertråd som ändå lyckas vara både enkel och bekväm.


TEMA NORDISK MYTOLOGI


Smycket är beställt som present till en kvinna med intresse för fornnordisk mytologi, och inspiration är hämtad från hällristningar och berättelser om hur solen drogs fram över himlavalvet av hästar, eller av ett skepp. Smycket är gjort i två lager silver där det undre lagret utgör bottenplatta. Oxiderad bakgrund.


FOSTERSMYCKET / BEBIS PÅ VÄG


Jag har tidigare tillverkat ett halsband med ett foster, en bebis redo att födas, till en nybliven barnmorska. Jag fick många förfrågningar om ett likadant smycke, men för att låta det första förbli unikt gjorde jag ny skiss och resultatet blev detta smycke som jag tillverkar i både guld och silver.


HJÄRTA I HJÄRTA


Ett kupat silverhjärta med ett litet guldhjärta i. Present från make och liten dotter till fru/mor.


ROCKIGT OCH LORTIGT MED INSLAG AV GULD


Oxiderat hängsmycke i två lager silver, med guldspånsexperiment och hårdhänt ytbehandling. En hyllning till Freddie Mercury, till musiken och bandet. Beställt av en av musikerna i Queenmusikalen We Will Rock You som spelades på Cirkus i Stockholm hösten 2010.


MER ROCKIGT OCH LORTIGT


Oxiderat hängsmycke i två lager silver, med guldspånsexperiment och hårdhänt ytbehandling. Beställt av samma musiker som tidigare som även jobbade med rockmusikalen Rock of Ages på China Teatern i Stockholm.


DÖDSKALLAR I VITGULD


Varför nöja sig med en vanlig slät vigselring när man kan ha en dödskalle med diamantögon? 10mm höga ringar i vitguld med utsågad skalle.


MANSCHETTKNAPPAR MED DÖDSKALLE


Manschettknappar i samma serie som vigselringarna ovan. Beställda av fru till make i födelsedagspresent. Vitguld med utsågade skallar.


EN ANNAN DÖDSKALLE


Jag fick en förfrågan om att göra ännu en bred dödskallering i vitguld, och resultatet blev denna ring med en skalle utsågad i två lager som lötts fast mellan ändarna på en kupad ringskena.


ÄLGAR


Manschettknappar med älgar utsågade i 2mm tjockt silver. Beställda som en present till en jaktintresserad man


STANSAT ARMBAND


Födelsedagspresent beställd av son och sonhustru till mor/svärmor. Ett stelt silverarmband med gångjärn, instickslås och instansad livsberättelse i utvalda händelser.


VIGSELRINGAR MED ÅTERVUNNET GULD


Jag har länge funderat på vilka alternativ som finns för ett mer miljövänligt sätt att arbeta med guld, och ville testa att smälta och återanvända guld direkt i min egen verkstad, utan några mellanhänder. När jag så fick förfrågan om vigselringar i eko-guld fick jag äntligen möjlighet att prova. Paret lämnade in gamla guldsmycken som jag smälte ner, valsade ut och tillverkade ringskenorna av. De hade även tre gamla ringskenor som funnits i familjerna länge och som de ville ha med i så orörd form som möjligt. Resultatet blev en förlovningsring och två vigselringar med skenor i rött, gult och vitt guld. De återvunna skenorna är mattslipade föra att ytterligare förstärka färgskillnaderna.


RING TILL EN VACKER STEN


En kvinna som i många år haft en vacker ametist i sin ägo kom till mig och bad mig att göra en ring att sätta stenen i. Jag fick fria händer och ville ge mig själv en utmaning, vilket resulterade i denna pampiga silverring av klackringstyp med små utsågade mönster på sidorna.


ARMBAND MED MARINT TEMA


Oxiderad och nött repkedja med ett ankare som lås. Ankaret är utsågat i ett tjockt och ett tunt lager silver som lötts samman. Marint var inspirationsord.


VARIANT PÅ ANKARARMBANDET


En kund hörde av sig och önskade ett armband med ett lite mer old school-inspirerat ankare. Samma kund beställde även en ring och ett halsband i samma stil.


ÄNNU EN UNDERBAR MEDALJONG


Att få jobba med en ny medaljong gör mig alltid lika inspirerad. Därför blir jag otroligt glad varje gång jag får en beställning på en. Denna delvis oxiderade silvermedaljong med ädla stenar och inslag av guld har gångjärn upptill, som är nitat genom det lilla hänget. Foto: Roberth Eléhn


STJÄRNA


Utsågad i tre lager silver som lötts samman och oxiderats. Stjärnan mäter ca 45x35x3 mm. Ägaren till detta smycke ville ha en stjärna i en halskedja, och jag utgick från en tatuering han har.

 

MANSCHETTKNAPPAR


Samma person som tidigare beställt ett halsband med en stärna önskade sig även ett par matchande manschettknappar.

Copyright © All Rights Reserved