Övrigt

 

ÖVRIGT

 

Smyckena som visas i galleriet är bl.a. projekt från skoltiden, experiment med former och material, och ren arbetsglädje. Om du är intresserad av något av smyckena, vill veta mer om dem, beställa eller få en prisuppgift kan du höra av dig till mig via Kontaktsidan.

 

VOLYM OCH MATTA YTOR

 

Jag kombinerade två saker som jag velat jobba mer med och testade olika tekniker för att såga ut och sammanfoga delarna till dessa kapslar, samt olika sätt att skapa en matt yta.

 

SKISSER SOM BLEV NÅGOT MER

 

När jag arbetade med kapslarna ovan började jag med att skissa former av silvertråd. Genom dessa skisser var det lättare att få en förståelse för hur delarna till kapslarna behövde se ut för att bilda just den form jag ville få fram. Jag blev väldigt förtjust i dessa skisser, och har gjort både örhängen och halsband av dem.

 

TITANSTARAR

 

Att dela namn med dessa vackra fåglar har gjort att de alltid kännts lite speciella, och jag hade länge funderat på att göra ett staresmycke. Inför Hantverksmässan i Båstad 2012 tog jag tag i saken och gjorde några titanstarar i silverram som halsband. Jag testade även att tillverka dem som pins.

 

ARBETSLUST

 

Jag vaknade med stor arbetslust en morgon och gick genast ut till arbetsbänken för att göra den här ringen. Bilderna visar ringen innan polering och trumling.

 

RING MED VACKER STEN

 

En vacker peridot i en massiv silverring. Ringskenan är utsågad ur 4mm tjockt silver. Nedan ser du tre bilder i olika stadier av tillverkningen.

 

NEW ORLEANS BENEFIT

 

Ett smycke jag lämnade som bidrag till en välgörenhetsauktion. Auktionen hölls till förmån för de som blev hemlösa i New Orleans efter Katrina. Ställdes ut och såldes på galleri i New York 11/2-2008. Den smalare plexiglasstaven är rörlig längs med den andra.

 

MEDALJONGER

 

Jag älskar medaljonger och har gjort ett flertal i olika mpdeller. Dels som beställningsjobb, men även som rena nöjesprojekt. Här är en av de två medaljonger som fanns att köpa på julmarknaden i Nordstan veckan innan jul 2009. Det andra smycket på bilderna är ett litet halsbandshänge med samma mönster som den andra medaljongen, som jag tyvärr glömde fota innan den blev såld.

 

LÅS TILL SLUT

 

Efter att ha testat en del invecklade varianter fick jag tillslut upp ögonen för det där enkla som ju ofta funkar bäst, och kvadratkedjan som var ett skolprojekt fick tillslut ett snyggt och smidigt lås.

 

GJUTNING

 

Dessa "puppor" kom till under en skissprocess där målet var att skapa en behållare. Jag använde dem aldrig i projektet, men grävde fram dem igen när vi hade gjutkurs. Formerna är gjorda i smältlim och avgjutna i silver.

 

SINNLIGT SINNRIKT SENSUELLT

 

Arbetstid: 48 timmar

Huvudsakligt material: Järn

 

Bilderna är från ett skolprojekt och visar delar av mitt skissmaterial. Längst ner visas de två broscher jag slutligen valde ut i projektet, samt ett par örhängen med järnhänge som jag senare arbetade fram med utgångspunkt i den ena broschen.

 

DRÖMSMYCKE

 

Ett stort, kommunikativt halssmycke som går att variera, och som trots sin storlek och sitt uppmärksamhetssökande inte tar över dig som bärare, utan styrs av dig. Vissa länkar är stela vilket ger volym till smycket medan andra är rörliga. Bilderna visar arbetet i olika stadier samt det färdiga smycket. På bilderna har jag använt ett rött ylletyg i modulerna, men det går att byta ut mot vad du själv vill ha i dem. Foton, minnen, drömmar eller bara något som passar humöret för dagen.

Copyright © All Rights Reserved